Friday, July 17, 2009

game baru!

hey hey hey hey
today im out tengok muvie wif my DAS family
but most of the time im wif my dept members

so excited fun wif lots of laughing.
haihh aku dapat game baru yang tah hape2 la dowang ni main..
ade sorang mastermind kat member2 DAS ni yang perkenalkan..
time main boling ade yang bertanye soalan2 game ni
antara contoh soalan yang diajukan ialah "Ape kaitan Jusco dengan Ipoh Parade??" <---- Syafay tanye. "kasut" <----betol. game ni sangat lah sengal aku yang kene ni rse tak puas ati gak la sebab jawapan2 nye memang sangat sengal. cube korang bayangkan kalau soalan die "Apa kaitan kasut X dengan kasut Y?" (kasut antara dua orang) dalam ramai2 ni ade jawab betol macam "papan tanda" <--- betol "Big Apple" <---- Aikk betol jugak.tak ker pelik ajaib lagi ganjil jawapannya..

hey hey hey hey
korang main ape ni. heran tol aku nape jawapan nye cam ni nape jawapannye cam tu sebab memang tak de kaitan langsung pon..memang musykil

hey hey hey hey
eh2 mane nih??
aduii aikk takde..
misi mencari bermule.
geledah beg selok poket suar cari belakang dashboard kete..
aikkk takde jugak..errr
alamak sori2 kawan2 aku hilangkan tiket wayang.tadi ade dalam beg ni ha tapi tadi dok syok sakan gelak2 maen game "ape kaitan" tadi sampai tiket yang aku pegang tu hilang. tapi aku rase ade orang amek dr tangan aku..siapa org sebelah aku tadi eh? mood aku da hilang nak main da hampa nak tengok wayang. bole je beli tiket baru tapi rugi woo kene bayar double pulak hahh tiket takde alamak macam mane nak tengok ni. sepanjang perjalanan dr IP ke JJ aku cari tiket tu tak jumpe2..hemm

hey hey hey hey
"err korang tiket da hilang. ade sape2 tak yang amek dari tangan aku tadi"
muje kate takde..apiz pon same. haihh kalau hilang sia2 je la pegi jj. baik pegi tempah souvenir. sherry n aku da setuju nak setelkan koje2 kami yang belom setel. kami pon makan la dulu kat fudkort.

hey hey hey hey
apiz n muje tetibe panggil nek atas. eh2 nak tengok wayang ker kan tiket da hilang. tapi due "ekor" tu stil mcm nak masuk..hey hey hey hey oooo dorang la selama ni yang pegang tiket tu. suke la tu tengok muke aku yang cuak2 tadi mane taknye takot kalau aku orang yg hilangkn tiket tu..aduhh

kami tengok HP. starting cter sume semangat tapi aku jugak yang ketidoran di tempat duduk. ni membuktikan HP diz time quite bosan sampe ade satu part aku terlepas la aishh2. pas tengok muvie kua2 je sambung balek game yang tadi.

kat mane mane je pasti ade game ni.
sepanjang mase aku pikir game tu. dok kat depan Big Apple kali ni Eh2 didie pon ade sekali ok rerame lagi meriah. mereka banyak bagi klu n segala petua2. nak kate aku tak bijak ade tau jawapan aku betol. banyak kali jugak dari time main boling sampe la time depan Big Apple ni kire2 lam empat lime kali gak. tapi tak faham pon kenape betol.

hey hey hey hey
i got it
finally
aku gelak sampe nak merah muke
orang keliling jgn ckp la sume tengok kami
kami je sekumpulan orang yg bising2 kt situ
sangat seronok
penat woo pkir game ni trick org btol
ape daa
tapi kdg2 aku stil jawab salah
but aku faham sbenarnya
btol kot ape yg aku faham tntg game ni :)


kalu ade sape2 penah main ni
mesti best punyer
plus akan rase diperbodoh2kan bile tak tau ape2
once da tau rase puas ati gile

hey hey hey hey
ade satu lagi game. black magic. yg ni pon trick org jugak tapi tak sesusah yang game ape-kaitan tadi. game ni aku penah main kat skola2 dulu. seronok tengok gelagat2 dorang ni ade yang curious sangat nak tau.. ade yang cool je bile da tau macam aku la..hehe. this is all about trick. trick yang hebat! :)

5 comments:

Faive said...

camne game nye?

aurisshaura said...

ok this is "ape kaitan" game.
contoh aku tanye
"ape kaitan jam tangan aku dengan baju kau?"
(it can be anything..xstrict pd satu2 soalan)
then korang akan jawab la...anything.sumtime jwpn korg akn btol wlopon mcm pelik..

kene main sndr la..tok le nak cter.huhu

princess irda said...

hehe. ktorg perintis game tu dlm DAS. peace (^_^)v

Nurul Haniza said...

Haa..apa kaitan sakinah dgn blog die??
hehe.. ^__^

aurisshaura said...

haa..
kina yang cantekkk!! <---betol..haha