Saturday, April 24, 2010

pulang berjumpa O-Sai..

jumaat tiba lagi..yess! akhirnya niat untuk pulang ke rumah tiba jua..jumaat minggu sudah agak frust sikek sebab cuti yg agak lama selama 3 hari hanya dihabiskan di UTP. rindu sama rumah..rindu kat mak ayah adik..rindu jugak kat kitten2---; O-bu dan Tompok..tapi bawu2 ni ayah bgtau tambah lagi satu kucing baru diberi nama O-Sai..ni nama kitten2 saye dalam rumah saye..


 1) O-bu 
mase tu saye tengah sedih sangat sangat kat rumah sebab baru kehilangan kucing kesayangan-namanye Olat  (Oren +Coklat) Die ni nakal sangat suke menggigit tidak kira manusia atau harta benda. Olat ni dibela dari kecik dalam rumah so mmg manje giler la dan dah diajar utk "membuang" di bilik air..bagusss2!!   So boleh dikatekan kat rumah Olat la teman sepermainan saye dan adik.. ^__^ sonokkk je bile balek umah ade sumting that awaits me.dolu2 tym2 wt keje pasti die dtg nak kacau..pantang nampak pen gerak2 nak diusik..pantang saye kat depan komputer pelan2 die mai die duduk betol2 kat depan skrin..pastu bile die nampak je jari ni gerak gerak menaip kat keyboard mule la die mai kat keyboard nak gigit gigit tangan..hyperactive sunggoh laa mcm bayi yg sedang mengeksplor dunia (hishhh gerammm toi tgk die). tak sangke satu ari tu dah sampai ajal Olat, ayah jumpe die kat tepi semak kat hujung jalan depan rumah. =((( sedih giler kowt n nangesh gak la siyesly ase mcm kehilangan sum1!!! pastu mase ayah pegi umah kawan ayah, ayah jumpe satu kucing ni ayah teros amek coz ayh rase kucing tu comel dan kiut. ayah bawak balek umah teros tunjuk kat saye kunun sebagai pengganti Olat. ayah bagi die name O-bu sebab die wane kelabu. "O" tu sempena name pangkal Olat. tak tau nape tak excited pn dpt kitten baru. Saye Nak Olat jugakkkk!!! memberontak sikek. sebab O-bu ngn Olat jauh panggang dari api. tk same langsung..huhhh O-bu ni langsung tak nakal.pendiam je..die pon tak penah diajar "membuang" di bilik air...so O-bu kene duk luar kayy mcm kucing kucing lain...!!!! Do I care?? (pinjam ayat Wani)


sejak ari tu mcm sunyi pulak takde Olat dalam rumah..ayah pon ckp bende yg same. sume orang suke ngn Olat. tapi mak saye kate ; biarlah Olat tu pegi..ade penggantinye nanti..*dalam hati* yeker?? cam takde sape ley ganti Olat yg supernotty tu.

2) O-Sai
eh eh har har ade lagi satu kitten baru ayah amek lagi.yg ni dari restoran mane tah. ayah bagi name O-Sai. haa yang ni comel memang kiut muka lebar bulu lebat. dalam kete ayah citer die nakal jugak dan lagi gemok dari O-bu..*xsabar2 nak sampai rumah nak jumpe kitten baru tu* ^_~

sebelom tibe rumah ma family g makan luar..cadangan nak pegi makan kat ape tu namenye..shabu..haa lebey kurang macam tu la bunyinyer macam yg salu disebut2 housemate..tapi kat mane ek?? last2 makan je kt tempat lain..enak2 makan seafood...nyummy..

sampai2 rumah..Alhamdu Lillah tiba jua rumah :))) *mane O-sai? O-sai mane? Oh kat atas bendul rumah lah die* takpela saye dah penat~

besok je la saye berkenalan ngn awak ye O-Sai...



emo ker saye bercerita kali ni..tak sangat kan..sikek je maklumlah saye ni seorang pencinta kucing..hehehe ^___^


p/s : selamat ber"sungai itik" ye sesape yang akan pergi hari ni..enjoy urselves..maaf tk pergi ^___^ hav a nice day u all.. ;) to azpo---> sukew le tu ade geng tak g sungei itek..hehh @_@

6 comments:

azuaNi kasiraN said...

kem salam kat kucing2 kat umah..huhu~
nape xikot??xbest la mcm neh..hehe~

keyna.na'im said...

nex time (2x) eh..best je korang nt da la ramai..huk3! nt blek nk tgk pic korg..mst klaka2..hahaha~ *_*

anak melayu said...

next name for your kittens:
-oh lala
-oh bulan
-oh my God
-oh yeah
-owwhhhhhh....

keyna.na'im said...

Oh abg kord! ngaaa~ haha

Nash™ said...

tambah lagi satu...
nickname utk empunye blog ni:
O-pah

keyna.na'im said...

ishk3!! tak patot 2x
mude lagi kowt~ kawen pn xlagik ;P
aishh abg nanash ni laa..lalalala~