Monday, April 19, 2010

aku jatuh cinta..

baru-baru neh ader la aku terserempak ngn satu ni..tapenah jumpe selama aku hidop ni..tawu x kt mane ak jumpe??? tu haa kt ipoh mase tgah nak beli souvenir utk NUC..perrgghh cun habes hensem giler body lawa smart betol. dalam kesesakan orang ramai mata tertancap kt AFN1 Maybach sepanjang jalan..aku gelar die AFNI ..ulang lagi sekali AFNI ..pemilik kete Maybach bernombor plate AFN1 itu adalah Melayu rupenyer..seorang lelaki lingkungan 50 an kot..berbaju melayu lengkap bagos2(oh lupe..hari tu hari Jumaat ler..baru lepas solat Jumaat la tu...)

balik balik bilik masih berlegar-legar bayangan kereta Maybach tu dalam kotak fikiran..(bukan owner tu kay.. ^__^) terus search siapakah gerangan empunya yang mampu memiliki kereta mewah itu..tetibe je hati melonjak nak cari details about that car..search punye search wowwww fantastic marvellous terjumpe skali kereta-kereta milik kerabat diraja..paham2 je la..mewah bukan main.Antaranya Shahidan Kassim --> BMW 7 siri, RG 12..Sultan Selangor----->Rolls Royce Phantom

back to the point..based on wut I've found..this AFN1 Maybach 62 is belonged to one of the Sultans up north..which is Sultan Kedah..hargenye meliputi 9 digit termasuk 2 titik perpuluhan..----> RM 4,***,***.00.. gamaknye kalau kite banyak duet macam dorang pon akan boros macam tu..syukur2 dengan apa yang aku ada walaupon xsemewah mane..tapi masih boleh berjalan bersiar-siar jugak (^_')  sebenarnya aku bukanlah penggemar kereta..kalau pon minat pada satu2 kete tak penah nak search beriya macam ni..tapenah pon..jatuh cinta punya pasal katakan...winkkkk3~~hehehe


alamak tapi satu jer yg aku regret..forget forget
FORGET TO SNAP PIC OF THAT LUVLY CAR!!!!!
so kene lah ambil pic dari internet jugak..hemooo3!!!



~bukan kat tempat sebenar aku jatuh cinta...hehehe~

ni lah kereta yang aku maksudkan...smart kn3? ni dari belakang je..tak syok nak tunjuk..oke tunjuk lagi stu pic dr internet~
ni belom tengok lagi accessories dan "isi" dalam kete tu..

tapi last-last peringatan untuk diri saya dan semua sahabat serta pembaca-pembaca blog.. Di pengakhiran hayat kite nanti, semua tu dah tak bermakna..last2 kite akan naik keta kotak+papan jugak kan? takde aircond takde sofa lembut takde driver..alaa .keta yg kena diusung dek orang ramai tu..keta yg kena kambus tu....alaa...keta yg kalo time nak kambus tu kena berhati-hati supaya kita tak ter'jerumus' tu....Ingat2!!

nak sambung wat keje..salam ^_^

2 comments:

hidayah Omar said...

cess kinah! trtipu eden..
woooooo... semat la kreta tu! tapi mahai sgt.. haha.. kinah2, try search >> bugatti veyron.
supercar tu.. :) trmimpi2 aku..

p/s: type je, "supercars" kt google..
kluar la smua kreta2 yg x penah tgk, tp wujud. T_T

keyna.na'im said...

kan ak da penah habaq..smart gile kowt. ni jumpe depan mate haa mane tak fall in luv.~~^__^
ngeegehhhh la hang ni sampe termimpi mimpi..

aku dah tengok da "supercars".mmg lawa2 tp AFNI gk yg ak nk..hahahaha~